Wednesday, January 9, 2013

09.01.2013. Hanoi


Sveikas!


Šodien jau Hanojā spīd skopa saulīte, līdzarto arī krekšķis mazāks un galva skaidrāka.


Izgulējāmies un gājām ielās. Šodienai nekāds īpašais plāns nebija, vienkārši klīdām pa ielām un ķērām sajūtas. Paēdām vienā vietā, paēdām otrā, uz kāda ielu krustojoma iedzērām drausmīgi stipru un saldu kafiju ar semočkām, apēdām kādu augli ar nezināmu nosaukumu un ar cyclo – tāds ritens, kuram priekšā kulba aizbraucām līdz katra Vjetnamieša svētākajai vietai – tēvoča Ho mauzolejam. Pašu Ho diemžēl apskatīt nevarējām, jo šis pieņem tikai divas stundas dienā, bet nav jau arī nekāda lielā bēda. Interesanti, ka veco zēnu katru gadu uz trim mēnešiem ved uz Maskavu uz tehnisko apkopi. Nopietni.


Tad vēl šodien ievācām info un pierezervējām nākamo dienu aktivitātes. Rīt brauksim uz HaLong bay pa kurieni dzīvosimies 2 dienas un tad pēc tam brauksim uz ziemeļiem uz Sapu. HaLong bay varētu būt diezgan tūristiska vieta, bet neko darīt, jo tā vieta ir jāredz, tik jācer, ka laiks būs daudz maz normāls.


Vispār jau ar tiem tūristiem tā jocīgi – no vienas puses viņi nedaudz kaitina un gribās no viņiem aizmukt, gribas, lai pieredze būtu pēc iespējas ekskluzīvāka un tā nebūtu jādala ar citiem, bet no otras puses saproti, ka pats jau tāds pats tūrists vien esi un patiesībā lielākā daļa no viņiem ir pavisam normāli cilvēki.

Pielikšu klāt arī dažas bildes, bet vispār gribētos, lai bildes būtu vairāk un labākas. Bet nu skaidrs, ka šo visu nevar tā līdz galam ne nobildēt, ne nofilmēt, tādēļ ņemiet par labu kā ir.




View

No comments:

Post a Comment