Wednesday, January 30, 2013

27.-30.01.2013. Bangkok, Taizeme




Laipni lūdzam tūkstoš smaidu zemē - Taizemē! Ha ha! Ceļš no Siem Reap līdz Bangkokai nekādus īpašos gan smaidus neraisīja – paredzēto 7 stundu vietā, ceļā pavādījām aptuveni 17 stundas. Pēdējās 5 stundas baudījām slavenos Bangkokas sastrēgumus un šofera ne pārāk labās orientēšanās spējas lielajā pilsētā.

Bet labi, nav jau arī nekāda baigā traģēdija (mēs taču esam Āzijā), tikai sanāca tā, ka normāli nebija gulētas kādas 36 stundas un sakarīgas ēdienreizes pa šo laiku arī bija tikai pāris. Tā nu Bangkokā ieradāmies diezgan ieskābuši. Arī naktsmītni atradām galvenās ballīšu ielas – Khaosan Road, epicentrā. Kā paši smējāmies – gulējām bāra tualetē, jo viesu mājas apakšā bija bārs, no kura mūs šķīra faktiski vienas durvis. Bet, ja godīgi bija vienalga – varētu gulēt arī pašā bārā.

No rīta jau gan bija cits skats uz dzīvi. Izgulējāmies, paēdām, atradām Rukas ieteikto gesthauzi – Bella Bella un Bangkoka sāka patikt, un ar katru brīdi arvien vairāk. Tā ar Bangkoku esot – sākumā tas ir izaicinājums, tad tu to sāc izbaudīt un visbeidzot ir skumji, kad jābrauc prom.

Galvenais Bankgkokas apmeklējuma iemesls bija Mjanmas vīzas nokārtošana. To šeit izdarīt ir visvieglāk. To arī nepilnu divu dienu laikā nokārtojām. Pa to laiku apskatījām China Town, izbraucām pa upi, aizbraucām uz amuletu tirgu un iebāzām degunu arī Bangkokas naktsdzīvē. Viss patika.




1 comment: